Hoppa till innehållet

Bra att veta om personligt skydd

På alla arbetsplatser krävs det olika produkter för att skydda personalen från arbetsskador, samt för att underlätta olika arbetsmoment. Hos oss finner ni ett antal produkter och välkända varumärken inom de flesta områden.

Första Hjälpen-produkter

”Världens minsta akutmottagning” består av produkter från bland annat CEDERROTH. En första hjälpen-tavla med diverse plåster, ögonsköljning etc. kan ge en snabb första insats på arbetsplatsen vid olika skador.

Ögonskydd

Det är nödvändigt att använda ögonskydd där man på annat sätt inte undanröjt riskerna för ögonskador. Olika typer av glasögon med siktskivor i olika färger och utföranden ingår i sortimentet.

Huvudskydd, skyddsrockar, förkläden etc.

Produkter som skyddar personal och besökare inom industrin, livsmedelsindustrin etc. Här hittar ni skyddshjälmar, hårnät, hättor, besöksrockar, ärmskydd m.m.

Hörselskydd

Vid vistelse i bullriga miljöer skall alltid hörselskydd bäras. Gränsvärdet för skadligt buller går vid 82 dB. På följande sidor finner ni ett sortiment av hörselskydd för såväl engångssom flergångsbruk.

Andningsskydd

För att välja rätt andningsskydd måste man ta hänsyn till en mängd olika faktorer. Vad skall jag skydda mig mot? Vilka ämnen, vilken koncentration, hur lång är exponeringen? Masker som ni finner är filtrerande halvmasker, helmasker etc.

Handskar

Handen är vårt viktigaste verktyg i nästan allt vi gör. En hand har 27 olika ben, 55 muskler, 30 leder och en gripkraft på upp emot 50 kilo. Sortimentet består av arbets- och monteringshandskar i såväl olika skinnkvaliteter som de nya syntetmaterialen micro och macrothant samt handskar som är doppade i till exempel nitril. Det finns handskar som skyddar mot kemikalier i nitril, vinyl och latex. Dessutom finns ett urval engångshandskar i vinyl (blå för livsmedelshantering), nitril och polyeten. CE-märket står för hälsa, miljö och säkerhet och uppfyller EU-grundläggande krav.

Skor

Foten är en konstruktion som består av 26 olika ben som hålls samman av ledband, senor och muskler. Vi går mer än 300 mil varje år och många av oss arbetar i tuffa miljöer där det krävs skyddsskor. Vi har ett brett sortiment av skyddsskor, tofflor, stövlar samt fritidsskor från de ledande tillverkarna såsom Ejendals, Sievi, Arbesko samt Helly Hansen. Saknar du något så kan vi kan förse er med hela deras skosortiment – bara fråga oss!

 

Produkten har lagts i din varukorg